Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να εισακουστεί το αίτημα της Ομοσπονδίας Κυλικείων Σχολείων (ΠΟΚΔΙΣ) για τη δίκαιη αντιμετώπιση του κλάδου


Με πρωτοβουλία των βουλευτών Ηλείας, Διονύση Καλαματιανού και Κορινθίας, Γιώργου Ψυχογιού και τις υπογραφές 18 ακόμη βουλευτών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατατέθηκε Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (ΠΟΚΔΙΣ). Η Ομοσπονδία επισημαίνει την επιβάρυνση του κλάδου από τις νέες φορολογικές διατάξεις που ισχύουν από το Νοέμβριο του 2023, αναφέροντας ότι οι κυλικειάρχες υφίστανται σημαντική φορολογική αφαίμαξη παρά το γεγονός ότι είχαν λάβει προφορικές δεσμεύσεις για δίκαιη φορολόγηση. Επιπλέον, αναφέρεται ότι πολλοί αποκλείονται από κοινωνικά δικαιώματα και επιδόματα, με σοβαρές οικονομικές συνέπειες γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους. Η ΠΟΚΔΙΣ, επίσης, ζητά τη δίκαιη αντιμετώπιση του κλάδου και επισημαίνει ότι η καθυστέρηση των εκκαθαριστικών οφείλεται στην ΑΑΔΕ.

Ακολουθεί η Αναφορά όπως κατατέθηκε:


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων


ΑΝΑΦΟΡΑ


Για τον κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Θέμα: «Εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των σχολικών κυλικείων»


Ο Βουλευτής Ηλείας Διονύσιος-Χαράλαμπος Καλαματιανός και ο Βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτουν ως αναφορά προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (ΠΟΚΔΙΣ), όπου, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι από τον Νοέμβριο του 2023, μετά την ανακοίνωση των νέων φορολογικών διατάξεων, η Ομοσπονδία ενημέρωσε αναλυτικά με υπομνήματα, όλα τα σχετικά Υπουργεία, για το ειδικό καθεστώς υπό το οποίο λειτουργεί ο κλάδος.
Περαιτέρω, η ΠΟΚΔΙΣ κάνει λόγο για φορολογική αφαίμαξη πολλών χιλιάδων ευρώ που υφίστανται οι κυλικειάρχες, σημειώνοντας ότι είχε προφορικές δεσμεύσεις από τους αρμόδιους φορείς ότι δεν θα υπάρξει άδικη φορολόγηση του κλάδου. Παράλληλα, στηλιτεύει το γεγονός πως πολλοί από τους κυλικειάρχες εξαιρέθηκαν από το δικαίωμα των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς, από τη φοιτητική στέγαση ή το φοιτητικό επίδομα ενοικίου, από το κοινωνικό τιμολόγιο, από τα ΚΔΑΠ, από το επίδομα τέκνων και άλλα πολλά δικαιώματα τα οποία αντιστοιχούν σε πολλές χιλιάδες ευρώ ανά οικογένεια.
Κλείνοντας, η ΠΟΚΔΙΣ ζητάει τη δίκαιη αντιμετώπιση του κλάδου, προσθέτοντας ότι η καθυστέρηση των εκκαθαριστικών των συναδέλφων με ΚΑΔ 56.29.2004, είναι υπαιτιότητα της ΑΑΔΕ και όχι δική τους.

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση της ΠΟΚΔΙΣ με τα ως άνω αναφερόμενα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 09 Οκτωβρίου 2024

Οι καταθέτοντες Βουλευτές


Καλαματιανός Διονύσιος – Χαράλαμπος
Ψυχογιός Γεώργιος

Ακρίτα Ελένη (Έλενα)
Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος
Βέττα Καλλιόπη
Γαβρήλος Γιώργος
Γιαννούλης Χρήστος
Δούρου Ειρήνη (Ρένα)
Θρασκιά Ουρανία (Ράνια)
Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)
Κοντότολη Μαρίνα
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Νοτοπούλου Αικατερίνη (Κατερίνα)
Παναγιωτόπουλος Ανδρέας
Παπαηλιού Γιώργος
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Σαρακιώτης Γιάννης
Τσαπανίδου Παρθένα (Πόπη)
Φάμελλος Σωκράτης

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *