“Τα διλήμματα των εκλογών είναι: Να συνεχίσει να βουλιάζει η χώρα ή να αλλάξει η χώρα. Αλαζονεία ή Ευθύνη. Εντιμότητα ή Διαφθορά. Δημοκρατία ή Οικογενειοκρατία. Δικαιοσύνη παντού ή προνόμια για τους λίγους”
Ερώτηση : κε Ψυχογιέ, οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαϊου 2023 , μετά από την απόφαση του Πρωθυπουργού και το σύνθημα του κόμματος σας και συγκεκριμμένα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ είναι «Βγαίνουμε μπροστά για τα πάρουμε όλα πίσω…» . Πείτε μας το νόημα του προεκλογικού αυτού συνθήματος και πώς θα γίνει πράξη αν εκλεγείτε να κυβερνήσετε τη χώρα.
Απάντηση: Τα διλήμματα των εκλογών είναι: Να συνεχίσει να βουλιάζει η χώρα ή να αλλάξει η χώρα. Αλαζονεία ή Ευθύνη. Εντιμότητα ή Διαφθορά. Δημοκρατία ή Οικογενειοκρατία. Δικαιοσύνη παντού ή προνόμια για τους λίγους.
Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις με αλαζονεία μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Η σταθερότητα απαιτεί συναινέσεις και όχι την αλαζονεία και το ανεξέλεγκτο της αυτοδυναμίας. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην κάλπη της απλής αναλογικής είναι η μόνη λύση σταθερότητας για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα που θα κυβερνήσει με εμπειρία και σχέδιο.
Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ισχυρό κοινωνικό κράτος, αποτελεσματικό, δίπλα στον πολίτη. Και το έχουμε αποδείξει ως κυβέρνηση σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες.
Ερ. Μεταναστευτικό: Είστε Τομεάρχης του κόμματος . Θα θέλαμε το σχόλιό σας για την κατασκευή φράχτη στον Έβρο καθώς και για τη σημερινή κατάσταση στη Δομή προσφύγων στην Κόρινθο.
Απ.: Η φύλαξη των συνόρων είναι δικαίωμα και υποχρέωση της χώρας, έχει όμως ως απαρέγκλιτο όριο την τήρηση των αρχών του διεθνούς δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προπαντός την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η ΝΔ και ο κος Μητσοτάκης για άλλη μια φορά, όπως κάνει συστηματικά από το 2015 μέχρι σήμερα, επιστρατεύει τοξικότητα και προσπαθεί να διασπείρει fake news για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, προσδοκώντας και σε εκλογικά οφέλη.
Ολόκληρη η Ευρώπη συζητά αλλαγή πλεύσης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και ο κ. Μητσοτάκης αντί να πρωτοστατεί για μία νέα συμφωνία επανεγκαταστάσεων και μετεγκαταστάσεων με δίκαιο και αναλογικό διαμοιρασμό των βαρών στα κράτη μέλη της ΕΕ, με κοινές πολιτικές για το άσυλο, την υποδοχή και τις επιστροφές αλλά και στήριξη των χωρών προέλευσης των ανθρώπων, καταπολεμώντας παράλληλα τις αιτίες που γεννούν μετανάστευση και προσφυγιά. Αντί γι’ αυτό όμως πανηγυρίζει για τη μετατροπή της Ελλάδας σε «δεσμοφύλακα» και αποθήκη ψυχών.
Σε ό,τι αφορά τη Δομή της Κορίνθου, μια δομή που δημιουργήθηκε επί ΝΔ, έχει ζητήματα στις υποδομές παρά τις προσπάθειες του προσωπικού που έχει απομείνει καθώς το αρμόδιο Υπουργείο, αφού έδιωξε το προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας και προσφάτως αυτό του ΔΟΜ, στερώντας από τους πρόσφυγες και την παροχή προστασίας, δεν φροντίζει να αναπληρώσει αυτό το δυναμικό με άμεσες συνέπειες στις συνθήκες αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία της Δομής. Εμείς και εγώ προσωπικά είμαστε σταθερά εκεί εφαρμόζονται και συμβάλλουμε με τις παρεμβάσεις μας εντός κι εκτός Βουλής για τα ζητήματα αυτά που είναι σημαντικά για τους διαμένοντες, τους εργαζόμενους αλλά και την τοπική κοινωνία.
Ερ: Ποια θέματα – προβλήματα του νομού μας κρίνετε, αυτή τη στιγμή, ως πιο σημαντικά και για ποια από αυτά που έχετε καταθέσει αναφορές στη Βουλή έχουν δοθεί απαντήσεις;
Απ: Σημαντικά προβλήματα στο Νομό έχουν να κάνουν με την Υγεία, έχοντας ένα υποστελεχωμένο Νοσοκομείο που λειτουργεί με περιορισμένο προσωπικό και μέσα, με τον αγροτικό κόσμο να είναι στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, με ένα δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, έλλειψη νερού καθώς με ευθύνη της κυβέρνησης έχει μπλοκάρει το Φράγμα του Ασωπού και την στήριξη για τις ζημιές από φυσικές καταστροφές να μην έρχεται ή να είναι ανεπαρκέστατη. Με καταστήματα τραπεζών και ταχυδρομείων που κλείνουν το ένα μετά το άλλο, με τον Προαστιακό να μην επανεκκινεί με ασφάλεια με άμεσες συνέπειες σε ολόκληρη την κορινθιακή κοινωνία, αλλά και ζητήματα περιβαλλοντικά, όπως η διάβρωση των ακτών που πλήττει τις παραθαλάσσιες περιοχές μας και η προσπάθεια ανεξέλεγκτης τοποθέτησης ανεμογεννητριών.
Όλα αυτά και πολλά περισσότερα θέματα που θέτουν φορείς, σωματεία, σύλλογοι και πολίτες του Νομού, έχουν περάσει στη Βουλή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά δυστυχώς οι απαντήσεις των Υπουργών είναι κατώτερες των περιστάσεων.
Πηγή: Ημερησία Κορίνθου